U vindt heel veel informatie over Garmerwolde en Thesinge op:
www.garmerwolde.net en www.thesinge.com.

Agenda dorpsactiviteiten

In verband met de verscherpte maatregelen van het kabinet zijn alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni afgeblazen.

Het oud papier in Garmerwolde en Thesinge wordt niet opgehaald. U wordt nadrukkelijk verzocht geen oud papier aan de weg te plaatsen.
De openbare papiercontainers (bijvoorbeeld aan de Rijksweg en Bakboordswal in Groningen) worden nog wel geleegd.

Wijkpost Ten Boer is gesloten en ook zal de Chemokar onze dorpen niet aandoen. Snoeihout en chemisch afval kan weggebracht worden naar het afvalbrengstation Duinkerkenstraat in Groningen. De gemeente verzoekt om het storten van afval even uit te stellen in verband met langere wachttijden. Mocht het wel nodig zijn dan het verzoek om alleen te komen en u te houden aan de regels die er nu gelden.

Het loket Burgerzaken van de gemeente op locaties Kreupelstraat en Ten Boer zijn op afspraak (langer) geopend. U kunt er voor een afspraak terecht op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor verdere dienstverlening van de gemeente op gemeente.groningen.nl/coronavirus.

Kijk voor actuele informatie over activiteiten op garmerwolde.net en thesinge.com.

Coronamaatregelen in onze dorpen

Al een paar weken ziet het leven er anders uit. En het lijkt erop dat dit nog wel een tijdje kan duren. Ook in Garmerwolde en Thesinge zijn alle activiteiten afgelast en zijn de scholen gesloten. We hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

- Afgelastingen:
Alle bijeenkomsten van meer dan drie mensen zijn tot nader order afgelast.
- Berenjacht:
De regels van de jacht zijn simpel, je zet een beer voor je eigen raam en zoekt tijdens een wandeling naar andere beren. In beide dorpen zijn beren gesignaleerd! (zie ook voorblad).
- Boodschappen aan huis bezorgd:
Agrishop Garmerwolde 050 404 2921, agrishop@msn.com. Laat uw bestelling klaarzetten (voordeel: beperkte wachttijd) of bezorgen. Gratis vanaf € 15,00.
Boodschappen zijn ook te bestellen bij Coop Ten Boer 050 502 7910 en Plus Bedum 050 301 0481.
Café Jägermeister bezorgt patat en snacks, 050 541 6062.
- Kerken:
Garmerwolde: Kerk elke dag geopend voor bezoekers. De Schoolkerk en 'Het Atelier' zijn gesloten.
Thesinge: Christelijk Gereformeerde Kerk. Er zijn geen kerkdiensten. www.cgk-thesinge.nl. Zie ook kerkdienstgemist.nl Groningen.
Protestantse gemeente Garmerwolde, Thesinge, Stedum, Ten Post: Er zijn geen kerkdiensten. Kijk voor luisterdiensten en meer informatie op www.pkn.gtstp.nl.
- Vragen over corona:
www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Publieksinformatienummer 0800 1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur). www.rivm.nl.
- WIJ Ten Boer:
U kunt bij WIJ terecht met hulpvragen of om hulp aan te bieden, maar ook voor een luisterend oor. Bereikbaar tijdens kantooruren. 050 302 8846. Dringende vraag buiten kantooruren? Kim Aarts, jongerenwerker 06 27 184 706 of Rianne Rinkema, opbouwwerker 06 55 473 443.

Algemene Tips
- Wilt u iets kopen in Groningen maar niet de deur uit? Kijk dan op warenhuis.groningen.nl.
- Bij bol.com kun je voor 1 cent digitale of luisterboeken bestellen voor de kinderen.
- Thuis naar het theater? Kijk eens op www.spotgroningen.nl. Of naar het museum? Kijk op thuismuseum.nl.
- Grandioos Groningen heeft een internetpagina grandioosgroningen.nl, met de campagne Kop d’r veur: dagelijks videoprogramma met ervaringen, humor, ideeën en initiatieven.
- Pas op: antibacteriële bankpassen, een COVID-trackerapp en talloze webwinkels die mondkapjes aanbieden: allemaal nep! De afgelopen weken waarschuwde de politie meermaals voor verschillende van deze oplichtingspraktijken.